SMAGSnyt august 2013

1. august 2013

SMAGsnyt august 2013
Velkommen til et travlt og smagfuldt efterår

I skrivende stund er nedtællingen til fejring af Store Smagedag den 18. september for alvor begyndt rundt om i de danske køkkener. Vi glæder os til at modtage de mange spændende og inspirerende reportager som vi igen i år opfordrer alle til at indsende til info@storesmagedag.dk og/eller fortælle om på www.facebook.com/storesmagedag. Og vi glæder os især til at se Jeres bud på årets konkurrence.

Modtagere af SMAGsnyt der ikke selv arbejder i et køkken opfordres til at indsende gode historier hvis I kender et Køkken eller en kantine der fejrer Store Smagedag. Ligeledes opfordrer vi alle til at fortælle køkken og kantinefolk i Jeres netværk om Store Smagedag.


Slip smagen løs og vind Claus Holm!
Hold kreativ smagsfest i dit køkken og gå efter Store Smagedagsprisen 2013. Vi opfordrer også i år alle køkkener til at deltage i årets konkurrence og få mulighed for at vinde en lærerig og inspirerende eftermiddag fuld af ahaoplevelser i selskab med kokken Claus Holm.

Sådan deltager dit køkken i konkurrencen
Alle kan være med
Hvordan sætter du og dit køkken fokus på smagen, og hvilken ret kommer der ud af det? Årets Store Smagedag-tema i 2013 er SIMRESMAG, og Store Smagedagsprisen gives til det køkken, der mest overbevisende sætter fokus på årets tema ved at skabe sin egen simredag og simresmag ved fejringen af Store Smagedag den 3. onsdag i september.
For at være med i opløbet til Store Smagedagsprisen skal dit køkken blot følge nogle enkle regler og fremstille en ret, der udtrykker gennemtænkt madhåndværk med fokus på smag og på spisesituationen.
Dommerpanelet består af Marianne Palner, Danske Banks Kantiner, Kirsten Skovsby, Mad & Måltider, Gribskov, Rasmus Bay Arnbjerg, Landbrug & Fødevarer og Claus Holm. Dommerne siger: For os er SIMRESMAG smagen af de forskellige ingredienser, der efter lang tilberedning ved lave grader udvikler en ny og samlet smagsoplevelse. Vi er ikke optaget af nogle bestemte ingredienser, men af det kreative arbejde med SMAG. De 5 Simreregler hjælper denne proces på vej.   

De 5 Simreregler
  • Der må anvendes i alt 8 ingredienser, inkl. salt.
  • Retten tilberedes under låg og over længere tid.
  • Vis og forklar, hvorfor retten har SIMRESMAG.
  • Vis og forklar, hvordan I skaber fokus på oplevelsen hos den spisende.
  • Vis og dokumenter, hvordan I fejrer Store Smagedag.
Send jeres materiale (fotos, tekst osv.) senest fredag den 27. september 2013 til sp@sopogco.dk.

Alle landets professionelle køkkener indbydes til at deltage i Store Smagedag og i kapløbet om Store Smagedagsprisen 2013. Alle kan være med, og bedømmelserne tager højde for det enkelte køkkens særlige situation som størrelse, bemanding og målgruppe. Vinderkøkkenet præmieres med en eftermiddag i selskab med kokken Claus Holm – forløbet aftales individuelt med Claus Holm og Store Smagedags sekretariat. Der er selvfølgelig også præmier til 2. og 3. pladsen.

Det med småt
Vi forbeholder os ret til at anvende det fremsendte materiale inkl. fotos i forbindelse med både intern og ekstern markedsføring og pr. F.eks. via Facebook, storesmagedag.dk og i trykte materialer. Bemærk venligst, at det er indsenders ansvar at vedkommende har alle rettigheder til at videregive såvel fotos som opskrifter. 
Læs mere på www.storesmagedag.dk.


Store Smagedagspisen 2013 – ”Save the date”
Tirsdag den 5. november sætter vi hinanden stævne på Axelborg i København til Store Smagedags reception hvor vi offentliggør og fejrer modtagerne af Store Smagedagsprisen 1013. ”Save the date” – invitation følger.


Jeres køkken skal da i pressen
Lækker veltillavet mad, glade inspirerede medarbejdere og tilfredse mætte kunder er værd at fortælle om. Og læse om. Derfor er det oplagt, at I inviterer pressen til at skrive en historie om Store Smagedag i jeres køkken.

For at gøre arbejdet med pressen lettere for jer, har vi som en anden TV-kok ”snydt lidt”. Vi har nemlig formuleret et tekstafsnit om Store Smagedag samt et par faktablade, som I er velkomne til at give direkte videre til journalisten – læs mere her


Forårets aktiviteter
Tusind tak til alle der deltog i forårets smagsseminarer og øvrige aktiviteter- det var en fornøjelse at være sammen med så mange engagerede, motiverede og glade madmennesker – flot at I finder tid til at mødes og blive inspireret i den travle hverdag.

Også stor tak til de fantastiske indlægsholdere der bidrog med masser af inspiration og ny viden til at sætte den gode smag og spisekvalitet endnu mere på dagsordenen:

Nåede dit køkken ikke at deltage i forårets smagsseminarer? Så klik ind på vores hjemmeside på ”Køkkenbasen” her har vi samlet en masse guldkorn og nogle dejlige inspirationsfotos.

For husly, værtskab  og smagfulde traktementer:
AB Catering Nørre Sundby – BC Catering Kolding – Danske Bank Sct. Knuds Torv    Aarhus – Hørkram  Foodservice Kolt – Hørkram Foodservice Sorø – Inco København  

Og alle de andre der har gjort det muligt at afholde vore aktiviteter:
  • Claus Holm for helt og aldeles gratis at drage landet rundt og give os alle et kærligt spark – se Claus’ plancher her og opskrifter her
  • Royal Greenland for samarbejdet om seminaret ”Fisk som Simresmag” – herunder opskrifter og lækkert traktement sammen med Jette Piil og Jan Andersen
  • Unilever Food Solutions og ambassadørerne Frank Jakobsen og Nicolai Adler Jensen for lækre hapsere
  • Økologisk Landsforening
  • Landbrug og Fødevarer

Ambassadørnyt
Det er med stor fornøjelse at vi byder velkommen til endnu flere nye ambassadører der vil deltage i foreningens arbejde. Og husk at der er plads til flere ildsjæle i vores ambassadørkorps – så kender du en ildsjæl er du meget velkommen til foreslå vedkommende til vores sekretariat.


Månedens opskrift
Nåede du ikke lige at sende en SIMRESMAGS opskrift og deltage i månedens konkurrence?  Du kan nå det endnu – vi har nemlig forlænget fristen til 30. oktober så vi kan få endnu flere gode opskrifter til samlingen.  Vi præmierer de bedste opskrifter med en goodiebag der indeholder forskellige spændende gaver fra vores sponsorer. Læs hvordan du deltager her:
http://www.storesmagedag.dk/aarets-tema/maanedens-opskrift-konkurrence.aspx


Følg os på facebook
På  www.facebook.com/storesmagedag kan du følge med i stort og småt.