I røg og damp

Store Smagedag 2011 på Vestas i Skejby: Store Smagedag blev afholdt med røg, damp og god smag i Vestas kantine i Skejby.Der havde 14 kokke i tre dage øvet, testet, og planlagt sig frem til det, somvores gæster kaldte 'en genial idé'.

Billede 1 Når Billede 2man snakker om mad, er der mange sanser, der spiller ind for at give dig den helt rigtige oplevelse af, hvad kokkene har tænkt og ligeledes smage, hvad de har smagt. Synet er en af de første måder, maden smages på. Ser maden interessant, lækker og indbydende ud vil denne sans være tilfredsstillet. Dernæst duft; dufter det godt og munden løber i vand, tankerne samles omkring en tidligere god oplevelse med netop dette element - så er denne sans også tilfredsstillet. Til sidst den vigtigste sans, og samtidig den, som kan være den sværeste; smagen i selve maden.

Når alle disse sanser er tilfredsstillet, kan man ikke gøre andet end at læne sig tilbage og smile- dét er go' smag.  
 
Vores menu blev som altid udarbejdet med økologi, ernærings korrekthed og den danske sæson i baghovedet:

 

 

 

 

  • Frisklavet japansk og nordisk sushi med tøris og ahorn
  • Gravet laks og rimet torskeside.
  • Frisk laks rullet med ris, tang og avokado.
  • Cremet fiskesuppe med urter blåmuller og karse
  • Glaceret gris med grønlandske øl og urter
  • Braiserede svinekæber på pastinakpuré, malt jord-brændt porre og rødbede krøl
  • Rødspætte med grov pickles og knasende honning
  • Salat buffet med surt, sødt, salt, bittert
  • Kvælstof ' dragon balls' - Marengs dyppet i kvælstof til smagt citron og lime
  • Friskpresset frugtjuice i alle farver med forskellige smagskombinationer.

Billede 3
 
 
Ved hjælp af kvælstof og tøris fik vores gæster en unik oplevelse, idet denne tilberednings- og præsentationsform var anderledes. Det fik maden til at se interessant ud og var med til at løfte hele oplevelsen op på et niveau, hvor det er okay, som voksen at gå lidt i barndom igen, hvor forbløffelse afløses af lysten til at udforske tingene nærmere og dermed prøve noget nyt.