Hajer og havtasker på is

Store Smagedag 2011 i Danske Banks kantiner

af køkkenchef Marianne Palner

Billede 1Som de foregående år er Stor Smagedag en af de dage hvor der bliver gjort lidt ekstra i kantinerne. Det er dagen, hvor der skal leges med udsmykning og tossede ideer for at få lidt fokus på smag, og ligeledes få gang i snakken hen over disken. Hvad har kantinens personale nu fundet på.

Sådan gjorde vi

Vi kickstartede dagens aktiviteter på en herlig workshop allerede for tre uger siden. Her havde kokke fra alle 8 kantiner sat hinanden stævne for at tilbringe en eftermiddag i opskriftsudviklingens navn. Opgaven gik på at sammensætte en nytænkende menu, der skulle give snak omkring frokostbordene - det var samtidig et krav, at alle retter skulle kunne tilberedes og anrettes til det sædvanlige antal gæster. Som det fremgår af fotos, var der gang i potter og pander og sidst men ikke mindst: en masse snak og erfaringsudveksling der endte op i nogle fantastiske nye retter. Faktisk så megen snak, at den afsatte eftermiddag blev til aften før kokkene blev tilfredse med dagens arbejde.
 
De opskrifter der blev valgt ud var:

  • Muslinger à la mariniere
  • Stegt Guld makrel med rå ravigotte slaw
  • Dampet rødspættefilet anrettet på bulgur kogt på syrlige æbler
  • Ovnbagt lyssej med tomat tapenade og Safran Risotto
  • Stegt rødfisk med bagt persillerod
  • Birkesbagt Kuller serveret med rodfrugter og Fennikelcrem
       
      

Også udsmykningen var der tænkt på

Billede 2Meget store hajer og flotte havtasker lagt på is i spiseområdet

Høje vaser med levende Slørhaler

Levende havkrabber og hummer.

Og hvad sagde dagens gæster? Stemningen var høj blandt vores gæster, som syntes der var mange gode påfund.

Jo, der var meget at tale om i Danske Banks kantiner i dag.