Sygehus Vendsyssel

Køkkenpersonalet på Sygehus Vendsyssel tog onsdag d. 19. september grydeskeen i den anden hånd i anledning af den årlige landsdækkende Store Smagedag.

Af: Camilla Brandt

 

Det er en dag, hvor køkkenpersonalet har mulighed for at lægge hverdagens menuplaner og opskrifter på hylden og i stedet kokkerere ud fra fri fantasi. Sygehuset leverandører sponsorerer en række råvarer til formålet, også råvarer, der normalt ikke er på menuen.

1

- Det er en dag, vi ser frem til, fordi den adskiller sig fra alle de andre dage, hvor der er fokus på produktionen. Det er en dag, hvor vi kan slippe kreativiteten og nysgerrigheden løs og afprøve nye ting, siger ernæringsassistent Mie Abrahamsen.  Hun kunne godt tænke sig, at køkkenets menu blev endnu mere sæsonpræget.

2

Overalt i køkkenet blev der eksperimenteret med fisk, rodfrugter, svampe, marinader og andet godt. Der er særlig fokus på spændende råkostsalater og fiskeretter, som kan indgå i bestræbelserne på at få kantinerne nøglehul-mærket.

- Men ellers lægger vi vægt på, at personalet i dag kan lege, bruge deres kreative sans og prøve nogle ting af, som der ikke rigtig er plads til i hverdagen. Målet er naturligvis at finde på noget, vi kan få på menuen til hverdag, siger kostkonsulent Torben Eg Nefer.

Vedhæftet er foto af ernæringsassistent Mie Abrahamsen i gang med at kokkerere samt den buffet, det hele endte ud med.

3

 

Velbekomme.