Matematisk kantine

Om Store smagedag på matematisk kantine

I år var det første gang der skulle holdes store smagedag på matematisk kantine. Der var ikke nogen, som kendte til det på forhånd, og da jeg kun har været ansat i kort tid skulle jeg finde en måde, det kunne blive en god oplevelse for alle, i den travle hverdag vi har på stedet.

Derfor tog vi det stille og roligt i år, og vores udgangspunkt blev at lave en dag med nogle af vores klassikere, som havde fået et twist.

Menuen blev:

  • Hjemmelavet pitabrød med græske deller, syltede rødløg og røgetpimentcreme
  • Hjemmelavet falafel med salsa og tzatziki
  • Nakkesteg stegt som vildt med små kartofler, vildtsauce og vaniljesyltede blomkål

1

Vi lavede en prøve på middagen allerede i juni og så lavede jeg en brochure med opskrifter, som vi kopierede i 200 eksemplarer, så folk kunne få noget med hjem på dagen. Vi lavede også en planche for at reklamere for dagen og en lille konkurrence, hvor hovedpræmien var en middag for to med vin, til matematisk kantines aftenbuffet.

Dagen igennem var stemningen høj, og i dagene op til, blev der arbejdet igennem for at nå det hele til tiden. Der blev røget peberfrugter, syltet rødløg og blomkål, og smagt på sagerne.

Konkurrencestanden blev flittigt besøgt hele dagen igennem og vi måtte sende chefen op for at tage mange flere kopier af tipskuponen. Den store afleveringspost blev tømt tre gange.

Ved buffeten tog vi os ekstra tid til at få en snak med de studerende om retterne, hvordan vi havde lavet de forskellige ting – og om hvad vi gør på matematisk kantine for at de kan få en god oplevelse af måltidet. Senere vil vi følge op med et spørgeskema, så vi kan tune os endnu mere ind på de studerendes ønsker til kantinen.

Alt i alt var det bare en rigtig dejlig dag, hvor vi også fik lidt fælles kampgejst og sved på panden, og næste år er der dannet grobund for … ja det er jo kun fantasien der sætter grænser.

 

Se planchen her (doc-fil)