Centralkøkkenet, Risskov

Af: Ole Hoffmann

Igen i  år har Centralkøkkenet i  Risskov valgt  at fejre Store Smagedag den 19. septembe 2012 med at tilbyde patienter og kantinegæster en kreativ og spændende menu, der fremgår af vedlagte menukort.

Centralkøkkenet er et moderne køkken, der bygger på stolte håndværkstraditioner og så vidt muligt laves maden af friske råvarer uden unødig brug  af  tilsætningsstoffer  -  populært sagt "hjemmelavet mad  fra  bunden".  Centralkøkkenet  laver  mad  til  patienter  på  Århus Universitetshospital i Risskov og Skejby.

På  Store  Smagedag  lød  bestillingen  til  frokost  bl.a.  på  2.092  frokostretter  og  2.012 pålægsanretninger.  Til  middagen  om  aftenen  blev  der kreeret godt 1.250 portioner fordelt på 3 menuer.

Travlhed - ja lidt ud over det sædvanlige, men medarbejdere og ledere synes, at Store Smagedag er noget ganske særligt, så vi giver den gerne en ”ekstra skalle”.

I år var 6 medarbejdere på besøg i de fleste sengeafsnit. Besøgene havde to formål - at udbringe kendskabet til medarbejderne i afsnittene og sikre,  at  de  fremstillede dækkeservietter  blev  anvendt.  Derudover  var det en rigtig god mulighed for at skabe dialog med patienterne om den mad,  vi  laver  til  hverdag  og  den  særlige  menu,  der blev  serveret  på dagen.

Vi må sige, at denne indsats har båret frugt. Aldrig har så mange patienter - mundtligt på dagen - eller senere pr. brev eller mail tilkendegivet så megen tilfredshed og givet os så mange roser for den mad vi tilbyder.

Store Smagedag indgår  i  vores mærkedagekalender - på  linje  med en lang række andre begivenheder, som vi fejrer i Centralkøkkenet. Og næste år er vi også med til Store Smagedag.