Fejring af Store Smagedag

Store Smagedag fejres som altid den 3. onsdag i september, i år den 21. september. I 2016 har vi fokuseret på syltning og fermentering – to gamle håndværk der for alvor er blevet moderne igen. Og heldigvis for det, for begge metoder er fantastiske smagsgivere, enten som tilbehør til eller som elementer i såvel det søde som det salte køkken. Det er derfor oplagt at fylde forrådskammeret med alt det gode fra de lyse tiders overflod af frugter, bær, grøntsager og urter til at sætte prikken over i’et når sæsonens lokale valgmuligheder tynder ud og bliver lidt ensformige og småtrætte. Brug Store Smagedag til at iscenesætte september måneds overflod af velsmagende, sunde og superfriske råvarer og fejr dagen med at teste nye opskrifter og måder at gemme de herlige sager på.

 

Se også hvordan andre har fejret Store Smagedag gennem årene her:

http://www.storesmagedag.dk/aarets-tema/tidligere-temaer.aspx

 

Store Smagedagsprisen skifter navn

De fleste af Jer kender Store Smagedagsprisen og mange af Jer har deltaget i kampen om at modtage den. Gennem årene er Store Smagedag blevet fejret på et utal af måder og hvert år har juryen været på en særdeles vanskelig opgave for at udpege årets modtager. Vi synes den store indsats rundt om i Mad Danmark fortjener endnu mere anerkendelse og derfor bliver Store Smagedagsprisen nu til to priser: Årets Smagsdirigent og Årets Måltidskomponist.

Konkurrenceregler kan findes her:
 http://www.storesmagedag.dk/aarets-tema/store-smagedagspriserne.aspx